+32 0 471 21 11 25 fany@yamjewels.com

Maansteen

Maansteen-Moonstone

Maansteen is verbonden met de energie van de maan en het Goddelijke Vrouwelijke.

Het is de belangrijkste steen ter ondersteuning van de vruchtbaarheid en bevordert intuïtie en zelfinzicht.

Vrouwen helpt het de innerlijke Godin vinden en stimuleert het op een zachte manier vrouwelijke kracht.

Mannen kan het helpen emoties en het mannelijke en het vrouwelijke aspect, of yin yang, in balans brengen.

De steen helpt je ook in harmonie brengen met natuurlijke ritmes en cycli.

Fysiek heeft maansteen bijvoorbeeld een positieve werking op het bioritme, de hormonale cyclus, het voortplantingssysteem, de alvleesklier, de pijnappelklier, de vochtbalans en oedeem. Maansteen is uitermate geschikt ter ondersteuning van vruchtbaarheidsproblemen en ondersteunt bij de zwangerschap, de bevalling en het geven van borstvoeding.

Naast de algemene werking van maansteen hebben de verschillende soorten maansteen de volgende aanvullende eigenschappen:

Beige en witte maansteen vertoont de algemene eigenschappen van maansteen.

Deze stenen worden het vaakst gebruikt om de vruchtbaarheid te bevorderen en de zwangerschap, bevalling en borstvoeding te ondersteunen.

De liefdevolle en voedende energie van groene maansteen stimuleert het hart chakra en bevordert compassie, liefde geven en ontvangen en emotionele balans.

Grijze maansteen kan spirituele waarneming en spirituele communicatie versterken en kan ondersteunend werken bij mediumschap, divinatie en sjamanistisch werk.

Regenboog maansteen werkt vooral op het spirituele vlak. Het biedt spirituele bescherming en stimuleert spirituele gaven, spirituele ontwikkeling en inzichtgevende en spirituele dromen. Fysiek heeft het een positieve werking op de schildklier.

Roze maansteen maakt creatief, bevordert je gevoel van eigenwaarde en helpt je om jezelf te accepteren en van jezelf te houden. De troostende en liefdevolle energie van deze steen werkt kalmerend bij boosheid en angst en kan gevoelige mensen en kinderen ondersteunen. Fysiek helpt deze steen bij problemen van het spijsverteringsstelsel. Ook is roze maansteen heel geschikt om te dragen bij klachten die verband houden met de menstruatie en overgang.

Maansteen is heel geschikt om op te laden in het (volle) maanlicht maar omdat het een broze steen is kunnen water en chemicaliën beter vermeden worden.

De steen is ook erg zacht en kwetsbaar en kan makkelijk krassen.

Chakra: heiligbeen chakra (2e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e).

Sterrenbeeld: kreeft, weegschaal en schorpioen.

Natuurlijke materialen

Halfedelstenen, Sandelhout of Rudraksha zijn allemaal natuurlijke producten en kunnen dus variêren in kleur of grootte. De producten die ik maak zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen, een ziekte te genezen of tegen te houden. Halfedelstenen worden veel gebruikt als spirituele ondersteuning voor healing en meditatie en het resultaat daarvan is enkel en alleen de verantwoordelijkheid van de drager zelf. Elke Mala, halsketting of armband in Halfedelstenen is handgemaakt en/of hand-geknoopt met veel zorg en positieve intenties.

Gemaakt met heel veel geduld & liefde.