+32 0 471 21 11 25 fany@yamjewels.com

Over YamJewels

het verhaal van YamJewels

Wat 5 jaar geleden begon op mijn reizen in India als een bewondering voor de schoonheid van Halfedelstenen & Mala’s is uitgegroeid tot YamJewels.

YamJewels.com begon als YogAndMore.com omwille van hetgeen ik in gedachten had te doen met mijn opleidingen die ik volgde in India met Yoga.

Maar toen er interesse kwam bij vrienden in mijn armbanden en Malas, was er geen naam & kwam ik op YogAndMore-YAM

Het logo maakten mijn zoon en ik & het echte startshot voor YAM was gegeven.

Wat ongelooflijk was, was het feit dat YAM, de chakra van het hart was, wat de cirkel helemaal rond maakte & ik zeker was dat dit het juiste pad was voor mij. YAM is uiteindelijk YamJewels geworden en ik hoop dat ik dit mooie project kan blijven doen, want alles wat ik maak is gemaakt met heel veel liefde en komt uit het hart.

Dus van yogalessen, opleidingen volgen tot lesgeven & van Halfedelstenen & juwelen bewonderen naar ze zelf uitzoeken en aankopen in India & Nepal tot het creëren, samenstellen, handknopen en het laten maken van zilveren hangers & bedeltjes door de lokale juweliers.

 

 

Ondertussen is mijn collectie uitgegroeid tot een ateliertje met meer dan 100 verschillende soorten halfedelstenen, 200+ hangers en 400+ bedeltjes waar ik graag mee werk.

Ze zijn een echte fascinatie en passie geworden in mijn leven en ik ben zo blij dat ik mijn creaties kan delen met jullie.

Alles is uitgekozen met de grootste zorg & met het oog op de beste kwaliteit, zowel in stenen als in zilver.

Ik werk met 925 Sterling Silver, Triple AAA-kwaliteit halfedelstenen, en sedert kort ook met Brass (koper, een metaal die het mij mogelijk maakt om leuke ringen aan te kopen in een lagere prijscategorie, maar nog altijd van goede kwaliteit).

De kleine bedeltjes die ik aankoop zijn niet altijd in zilver, de metalen zijn wel altijd getest op allergieën en zijn zeker nikkelvrij.

Waar ik het meest van houd is het creëren van Mala’s, halskettingen & armbanden die gepersonaliseerd zijn.

 

 

Meer en meer krijg ik de vraag om creatief te zijn na het horen van een persoonlijk verhaal, een intentie, een gevoel, liefde voor een kleur enz.

Aan de hand van deze info kan ik dat gevoel in een bandje of ketting leggen, wat voor de toekomstige drager toch een meerwaarde heeft.

Ieder stuk die ik maak, een armbandje, mala of halsketting, alles maak ik met de grootste zorg, veel geduld, liefde en met de beste materialen.

Ik krijg ook regelmatig halskettingen opgestuurd in halfedelstenen van klanten die ze kregen van hun oma en die nu een nieuw leven krijgen door ze met andere stenen te combineren en ze in een moderner jasje te steken.

Het perfectionisme in mij laat niet toe dat er iets vertrekt uit mijn ateliertje als het niet 100% in orde is.

Ik werk ook met een service na verkoop, dus als u een probleem heeft, kan u mij altijd contacteren en vinden we zeker een oplossing.

Ik deed tot nu enkel kleine lokale beurzen, artisanale marktjes, het Yoga Life Festival en vorig jaar ook de Libelle Winter fair, waar ik altijd heel enthousiast werd onthaald en dankzij al deze klanten ben ik gegroeid tot wat YamJewels is vandaag.

De laatste maanden in lockdown heeft me ertoe aangezet om mijn horizonten op internet en social media te verbreden daar alle evenementen van 2020 in het water gevallen zijn.

Dus, de lockdown is een nieuwe start naar een breder netwerk en ik hoop dat jullie mijn liefde voor wat ik doe en maak kunnen voelen en appreciëren, zelfs via internet.

 

 

Selfmade-working-spot-silver

A NEW CHALLENGE

Covid heeft me ook aan het denken gezet en voor een nieuwe uitdaging gezorgd.

Ik ben gestart met een opleiding tot Goudsmid, dit zal mij uitdagen om mijn creativiteit om te zetten in zelfgemaakte ringen, oorringen, armbanden etc.

Er is een lange weg te gaan, maar ik zet er mijn tanden in en ben alvast begonnen met het maken van basic juwelen in Sterling zilver, binnenkort verkrijgbaar op de site.

Selfmade with lots of Love &  Care

Namaste,

❤︎ Fany