+32 0 471 21 11 25 fany@yamjewels.com

Aquamarijn

Aquamarijn-Aquamarine

Aquamarijn werkt kalmerend en verkoelend maar maakt ook scherp en doelgericht.

Het brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding.

Het vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn.

Hierdoor is het een goede steen om te dragen wanneer je een conflict wilt uitpraten of een moeilijk gesprek aan moet gaan. Daarnaast verbetert het ook de waarneming en concentratie, versnelt informatieverwerking en het denkproces en maakt helder, gefocust en volhardend.

Het is een heel goede steen om alle vormen van communicatie en kennisoverdracht te verbeteren zoals bijvoorbeeld spreken voor een groep, lesgeven, leiding geven en jezelf uiten.

Het vermindert angst en spanning voor publiekelijk spreken en helpt je de goede woorden vinden.

Deze steen kan ondersteunend werken bij hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit.

Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie.

Aquamarijn kan ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van meditatie, zeker als je makkelijk afgeleid wordt.

Het stimuleert de spirituele ontwikkeling en versterkt de intuïtie en spirituele gaven.

Lichamelijk werkt het ook kalmerend en verkoelend, bijvoorbeeld op het immuunsysteem en ontstekingen, en kan hierdoor helpen bij auto immuunziektes, allergische reacties, huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, hooikoorts, voorhoofdsholteontsteking en stressgerelateerde darmklachten. Het helpt de vochtbalans reguleren en helpt de hormonen in balans brengen.

Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op het keelgebied en het hoofd en heeft een positieve werking op  de keel, schildklier, hypofyse, longen, stembanden, strottenhoofd, ademhalingsstelsel, kaak, tanden, tandvlees, ogen (o.a. bijziendheid en verziendheid) en de maag. Het kan verlichtend werken bij bronchitis, verkoudheid en hoesten.

Aquamarijn kan in principe op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar kan verkleuren onder invloed van fel zonlicht.

Chakra: keel chakra (5e)

Sterrenbeeld: tweelingen, weegschaal, waterman en vissen

Natuurlijke materialen

Halfedelstenen, Sandelhout of Rudraksha zijn allemaal natuurlijke producten en kunnen dus variêren in kleur of grootte. De producten die ik maak zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen, een ziekte te genezen of tegen te houden. Halfedelstenen worden veel gebruikt als spirituele ondersteuning voor healing en meditatie en het resultaat daarvan is enkel en alleen de verantwoordelijkheid van de drager zelf. Elke Mala, halsketting of armband in Halfedelstenen is handgemaakt en/of hand-geknoopt met veel zorg en positieve intenties.

Gemaakt met heel veel geduld & liefde.